top of page
Поиск
  • yavorivskaschool

Квест - гра

Обновлено: 13 мар. 2020 г.


День рідної мови для кожної нації є особливим. Хоча 21 лютого, у Міжнародний день рідної мови, учні Яворівської школи не навчалися через епідемію ГРВІ, все ж 3 березня, повернувшись до освітнього процесу, урочисто відкрили тиждень рідної мови та літератури саме заходом "Рідна мова - мова мого серця" . Вчитель Алексюк Валентина Анатоліївна розповіла про історію винекнення Міжнародного дня рідної мови, важливість мови у житті кожної людини. Учні 5 класу, граючи ролі Буратіно, Мальвіни, Баби Яги залучили присутніх до інтерактивної гри з повторення особливостей української мови, звучали також загадки, логічні задачі.

Учні 4 - 6 класів віршованими рядками розкривали всю глибину та сутність, красу, багатобарвність рідної мови, велич та трагізм української нації в історії людства.

Алексюк Валентина Анатоліївна та Дмитренко Тетяна Вікторівна, вчителі української мови та літератури, оголосили план проведення тижня.


Урочисте відкриття підсумували словами Панаса Мирного "поки жива мова в устах народу, до того часу живий народ". Філософської ноти додала заключна "Пісня про мову", гурту "Ваташ".

У вівторок та середу тиждень рідної мови продовжився квестами "Лабіринти мови" та виготовленням стіннівок, лепбуків


Надзвичайно цікаво пройшов мовний квест для учнів 5-9 класів, організований учителем української мови і літератури Алексюк В. А. Кожна команда отримала аркуш із зазначеним маршрутом. Новітня форма роботи спонукала дітей до творчості, креативності та здорової конкуренції. А запропоновані завдання (загадки, морфологічні шаради та анаграми, граматичні приклади та ребуси) виявили високий рівень навченості та ерудиції учнів школи.

Метою заходу було: активізувати та поширити раніше набуті знання з української мови та літератури; збагатити словниковий запас; розвивати творчі здібності, естетичні смаки, мислення та мовлення учнів; сприяти формування високоморальної особистості; виховувати інтерес до народних традицій, повагу та любов до української мови, розуміння її краси. Учні із зацікавленням виконували всі завдання. Після підведення підсумків виявилося, що перемогла дружба.






Четвертий день тижня розпочався відео - презентацією "Мова - душа народу". Потім учні 7 - 9 класів продемонстрували знання з української мови у конкурсі "Грамотій". Вони писали диктант "Україна в нас одна".

Одночасно учні 5 - 6 класів зачаровували своїми талантами у конкурсі "Казкар".

21 просмотр0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page